ANPC

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor

GUVERNUL ROMANIEI
AUTORITATEA NATIONALA PENTRU
PROTECTIA CONSUMATORULUI

Telefonul consumatorilor
0219551

Delegatia romana la lucrarile sesiunii sesiunii a IX-a a Comisiei interguvernamenatale Romania- Republica Moldova de colaborare economica

03-11-2016
In perioada 03-04 noiembrie 2016, Presedintele ANPC, Bogdan Pandelica si Directorul General al Directiei de Control si Supraveghere Piata si Armonizare Europeana vor face parte din Delegatia romana la lucrarile sesiunii sesiunii a IX-a a Comisiei interguvernamenatale Romania-Republica Moldova de colaborare economica.

In timpul vizitei va fi semnat Acordul de cooperare in domeniul protectiei consumatorilor intre Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor, reprezentata de Presedintele Bogdan Pandelica si Agenția pentru Protecția Consumatorilor  din Moldova reprezentata de Directorul General Iurie Eremia.  ANPC si APC Moldova isi propun schimburi de experienta privind dezvoltarea cadrului legislativ, in acord cu legislatia Uniunii Europene, dar si un plan de actiuni de control si supraveghere a pietei in domeniul protectiei consumatorilor.

Acordul isi propune sa incurajeze dialogul privind politicile in domeniul protecției consumatorilor și supravegherii pieței, prin vizite reciproce, inclusiv participarea la acțiuni de control, consultări şi asistenţă tehnică în domeniul protecției consumatorilor și supravegherii pieței.

Joi, 03 noiembrie, Presedintele ANPC,  Bogdan Pandelica va participa la TVR1 la emisiunea Superconsumatorul pe teme de protectie a consumatorilor, intensificarea colaborarii cu APC Moldova, implementarea unui plan de actiuni comune, dar si subiecte la zi din domeniu. "